Over Katinka

Katinka van Loo (1965) is geboren in Kampen.

 

In 2004 begon Katinka met het volgen van tekenlessen bij Landstede onder leiding van Suzanne Wolf. Na het tekenpapier stapte zij over op het schilderdoek. Hiervoor volgde zij lessen in haar geboortestad Kampen bij Centrum voor Kunsteducatie Quintus. De laatste jaren maakt ze deel uit van de masterclass van Willem Bultman in Oldebroek.

Haar schilderijen zijn veelal figuratief en hebben een juiste combinatie van warme kleuren en licht inval. De schilderijen worden meestal op paneel of doek gezet met olieverf. De laatste tijd heeft ze zich ook de kunst van het aquareleren meester gemaakt. Ook beelden zijn in haar atelier vervaardigd uit brons af van keramiek. Kortom erg veelzijdig. De inspiratie voor deze schilderijen wordt gevonden in taferalen van het dagelijks leven. De bekende objecten maar dan met haar eigen visie. De standaard porteretten maar dan even anders, dit is zeer kenmerkend voor Katinka's schilderijen.

Onder het kopje mijn schilderijen zie je een selectie van schilderijen die ze door je jaren heen heeft gemaakt. Neem gerust een kijkje en voor meer informatie kunt u altijd mailen.